eur:
394.83
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Folytatódik a Ludovika fejlesztése

Ősszel, majd jövőre is több új képzést indít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az intézmény rektora a távirati irodának adott interjúban azt is közölte: emellett a budapesti Ludovika Campus fejlesztése is folytatódik.

Patyi András arról számolt be, hogy modern oktatási épület, sportközpont épül, az Orczy-park eddig elhanyagolt és kihasználatlan részei rendezetté válnak, összességében nő a zöldfelület nagysága is.

Megerősítette: az egyetemen már az idén elindul két - az új állami tisztviselőkről szóló törvény előmeneteli rendszerébe illeszkedő - szakirányú továbbképzési szak: a közigazgatási és a kormányzati tanulmányok szaka.

Emellett a közigazgatási szakvizsgát is kiváltó képzéseket nem csak a fővárosban, hanem - más felsőoktatási intézményekkel, a megyei kormányhivatalokkal együttműködve, valamint e-learning és távoktatási módszerekkel igyekeznek minden megyében elérhetővé tenni.

Idén a pótfelvételi eljárásban meghirdetik, és már szeptembertől elindítják a nemzetközi tanulmányok mesterszakot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 21:46
×
×
×
×