eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Átadták a Szociálpolitikai Tanács szakmai kollégiumi tagjainak megbízóleveleit

Átadták a Szociálpolitikai Tanács szakmai kollégiumi tagjainak megbízóleveleit kedden Budapesten.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az eseményen úgy fogalmazott: a megjelenteket az köti össze, hogy mindig keresik, miként tudnák megújítani az ellátást, a gondozást, a szolgáltatást a segítségre, támogatásra várókért.

Azért fontos ez az alkalom, mert meg tudják mutatni a társadalomnak, hogy a kormány komolyan veszi a szakmai dialógust, intenzív párbeszédre törekszik, valamint jelzik a szakmának, hogy megbecsülik a tudást, a tapasztalatot - mondta.

Hozzátette, hogy a szociális területen dolgozók munkája, tapasztalata az ágazat "aranytartaléka", ezért a kormányzat és a társadalom felelőssége, hogy megbecsülje őket.

Czibere Károly hangsúlyozta, a szakmai kollégiumok a minisztérium és az ágazat vezetésének közvetlen tanácsadó testületei, valamint a szakmafejlesztés csúcspontjai lesznek.

Tájékoztatása szerint azok vesznek részt a kollégiumok munkájában, akik a lehető legjobban átlátják egy adott szakterület összefüggéseit, a terület "rögvalóságát" éppúgy, mint a korszerű szakirodalmat, a kutatási eredményeket vagy a szakemberek helyzetét, és ezekből vonnak le következtetéseket, alkotnak javaslatokat a tárca számára.

Az államtitkár kiemelte: fontos, hogy az ágazatirányításnak kiszámítható alapja legyen. A kormány a döntéshozatal szakmaiságát "alapvetően a kollégiumokra szeretné építeni", mert azok képesek a szakmában kialakult "aranytartalékot" megőrizni, fejleszteni és a rászoruló emberekért kamatoztatni - tette hozzá.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a szakmai építkezés fontos állomását jelenti a kollégiumok megalakulása. Ehhez a keretet adták meg - tette hozzá -, amelyet a szakmának kell kitöltenie.

Hét kollégium alakult, mindegyik tizenkét taggal. Foglalkoznak az idősek, a fogyatékossággal élők, a szenvedélybetegek, a hajléktalanok, a szociális és gyámügyi igazgatás, valamint a rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatás ügyeivel.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×