eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Segélyt kérnek a katonák - lapszemle

A magyar labdarúgó-válogatott további meccseire is tervezi szurkolói gépek indítását a Wizz Air – idézi a Magyar Nemzet a légitársaság vezérigazgatóját. A Magyar Idők a gyerekek számára elérhető nyári táborozási lehetőségeket vette számba.

Egyre többször folyamodnak segélyért a magyar katonák, pedig a honvédségi életpályamodell elindításával folyamatosan emelik a béreket. A Magyar Nemzetnek küldött adatok szerint 2015 első fél évéhez képest 41 százalékkal növekedett a szociális támogatást igénylők száma a második fél évre. A Honvédelmi Minisztérium a parancsnoki gondoskodást látja a jelenségben, Demeter Márta ellenzéki politikus szerint a statisztikák egzisztenciális problémákra utalnak.

Két kivételtől eltekintve megszűnhet az ülnökök alkalmazása az új büntetőeljárási törvény tervezetének elfogadása esetén – írta a Magyar Idők az Igazságügyi Minisztérium munkaanyagára hivatkozva. A koncepció szerint a jövőben - szakmai szempontok alapján - csak a fiatalkorúak és a katonák elleni perekben alkalmaznának laikusokat, egyébként az ügyekről kizárólag szakképzett bírák döntenének.

Az elmúlt öt év költségvetéseiből egyértelműen kiderül, hogy a termékdíjból beszedett pénzeknek nagyjából csak 20 százalékát fordította a hulladékgazdálkodás támogatására a kormány, a többi elfolyik más kiadásokra - írta a Világgazdaság. A lap emlékeztetett: a 2011-ben elfogadott termékdíjról szóló törvény azzal a deklarált céllal született, hogy a befolyó pénzből finanszírozzák a hulladékok hasznosítását, megelőzzék és csökkentsék a környezetszennyezést.

A Kalocsa-Paks térségébe tervezett új Duna-híd tervezésére kiírt első tender eredménytelen lett, így a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gyorsított eljárásban keres tervezőt, hogy ne vesszen el a kormány által biztosított 870 millió forint – tudta meg a napi.hu. A Közbeszerzési Döntőbizottság eddig nem fogadta el a gyorsított eljárások indokaként azt, hogy különben veszélybe kerül a támogatás.

A magyar labdarúgó-válogatott további meccseire is tervezi szurkolói gépek indítását a Wizz Air – idézi a Magyar Nemzet a légitársaság vezérigazgatóját. Váradi József szavai szerint a vállalat jól vizsgázott a londoni tőzsdén, ahol rövidesen növelik a likviditást, a Budapesti Értéktőzsdén való megjelenés azonban továbbra sem téma. A fapadosvezér szerint jót tett az országnak a Malév-csõd.

A Magyar Idők a gyerekek számára elérhető nyári táborozási lehetőségeket vette számba, a húszezer forintostól az 550 eurós külföldi nyelvtanfolyamig.

A lakosság intenzív vásárlásainak köszönhetően tavaly tovább nőtt az egy éven belüli lejáratú állampapírok aránya a teljes bruttó adósságon belül, ami az egyik legmagasabb az EU-ban - derül ki az Eurostat adataiból, melyeket a Portfolió közöl. A statisztika szerint továbbra is csak Máltán aktívabbak a lakossági befektetők, mint nálunk, őket azonban nehéz lesz befogni.

A Magyra Nemzet szerint olyan apró tojásokkal vannak tele a magyar üzletek polcai, amilyeneket Nyugat-Európában étkezési célra nem szabadna eladni. Ezeknek a tojásoknak több mint a fele külföldről érkezik, majd átcímkézve, hazai áruként kerül a vásárlók kosaraiba. A tojásdömping tönkreteszi a magyar termelőket.

A Magyar Idők arról ír, hogy az európai felvásárlási árak jelentős emelkedése ellenére sem lélegezhetnek fel a magyar tejtermelők, a hazánkban működő kereskedelmi láncok ugyanis nem hajlandók drágábban vásárolni a feldolgozóktól, így a nyers tej átadási ára sem emelkedhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×