eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Immunterápiával a szervezet el tudja pusztítani a daganatot

Egyre jobb gyógyulási esélyek nyílnak meg a daganatos betegek előtt az immunterápia segítségével. Ez az eljárás a beteg saját szervezetét serkenti arra, hogy felismerje és elpusztítsa a daganatos sejteket. A rendkívül drága kezelést egyéni méltányosság alapján támogatja a társadalombiztosítás - mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának megbízott igazgatója.

Dank Magdolna kiemelte, bár az immunonkológia egy ősi módszer, az utóbbi években kerültek be a napi rutinba azok a biológiai készítmények, amelyeknek az a feladatuk, hogy a szervezet saját immunválaszát serkentsék, hogy a szervezet immunrendszere felismerje a daganatot és el tudja azt pusztítani.

„A hagyományos, gyógyszeres kezeléshez képest más az immunterápia hatásmechanizmusa, teljesen más, lényegesen kedvezőbb mellékhatásokat okoz. A hatékonyság tekintetében az első, amit megtapasztaltunk, hogy a rosszindulatú festékes anyajegy, melanoma esetében áttétes betegeknél 20 százalékban hosszútávú túlélőket tudtunk találni. Innen jött a kérdés, kik ők, és lehet-e ezt az arányt növelni. Úgy tűnik, hogy az immunterápiás készítményeket a hagyományos kezelésekkel kombináljuk, soha nem látott arányban látunk hosszútávú túlélőket” - mondta a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának megbízott igazgatója.

Az immunterápia elérhetőségéről Dank Magdolna megjegyezte, még nem része a rutinellátásnak, egyelőre egyedi méltányosság alapján lehet hozzájutni.

„Egy onkoteam, egy csapat dönt a daganatos beteg kezeléséről, ha úgy látják, hogy ilyen terápiára van szükség, az eljárásrendet el tudják indítani” - fűzte hozzá a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának megbízott igazgatója a témában tartott konferencián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×