eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Át lehet majd sétálni a Normafáról a Széchenyi-hegyre

Át lehet majd sétálni a Normafáról a Széchenyi-hegyre

Elfogadta a 12. kerületi képviselő-testület a Normafára vonatkozó kerületi építési szabályzatot. Jelentősen visszaléptek a korábbi beépítési elképzelésektől.

A Normafa törvény által 2013-ban megteremtett beépítési lehetőségektől 90 százalékban visszalépett a 12. kerületi önkormányzat a legutóbbi testületi ülésen a kerületi építési szabályzat elfogadásával.

Váczi János alpolgármester a döntést azzal indokolta, hogy az eddigi egyeztetések, valamint az egy évvel ezelőtti helyi népszavazás tapasztalatai alapján a legelső elképzeléshez képest jóval visszafogottabb tervek születtek a terület rehabilitációjára, a kerületi építési szabályzatot pedig ehhez a csökkentett műszaki tartalomhoz igazították.

Mindez azt jelenti, hogy a Normafa törvényben is szűkebbre szabhatják a beépítést, utóbbi módosítása már szintén folyamatban van az önkormányzat tájékoztatása szerint.

A csaknem 380 hektáros területen az szabályzat szerint a Harangvölgyben 0 százalékra, az erdős területeken pedig 0,1 százalékra csökkentették a beépíthetőséget, vagyis kizárólag kiszolgáló helyiségeket, illemhelyet és pelenkázót építhetnek az erdős területeken is.

Jelentős fejlesztések várhatóak viszont a Gyermekvasút-Eötvös út-Konkoly-Thege Miklós út által határolt sávban. A tervek között szerepel az Olimpia szálló teljes vagy részleges lebontása, helyén egy közpark építése. Így közvetlen gyalogos kapcsolatot teremtenének a Normafa és a Széchenyi-hegy között.

Az Eötvös út Normafa út ás Síház között szakaszának forgalmát a Gyermekvasút nyomvonala mellett kialakítandó új útra helyeznék, míg a Konkoly-Thege Miklós út felső részén egy parkoló helyeket hoznának létre, ami lehetővé tenné, hogy megszüntessék a Síház melletti parkolót és a buszfordulót.

A kerületi szabályozási terv része az is, hogy Eötvös út 48-as számú védett villaépületben hoznák létre a Normafa információs központját, a nagyobb léptékű fejlesztések részeként itt lenne a Széll Kálmán térig meghosszabbított fogaskerekű felső végállomása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Egy összekapcsolt globális gazdaságában az egyes régiók, helyi munkaerőpiacok összetett kihívásokkal szembesülnek, amelyek hatással vannak a gazdasági stabilitásukra és ellenállóképességükre. Úgy tűnik, hogy egyes régiók jobban ellenállnak a gazdasági sokkoknak, mint mások, és ez nem kizárólag méretüknek vagy erőforrás-ellátottságuknak köszönhető. Nemrégiben végzett kutatásunk rávilágít a regionális ellenálló képességet befolyásoló egyik kritikus tényezőre: a helyi munkaerőpiacok szerkezetére, és arra, hogy a munkaerő hogyan áramlik az egyes iparágak között. Tanulmányunk Svédország helyi munkaerőpiacain az iparágak közötti munkaerő-áramlások hálózatát vizsgálja, és azt, hogy ezek a hálózatok hogyan járulnak hozzá a gazdasági ellenállóképességhez, különösen a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló válságok idején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×