eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Még mindig nincs hír az eltűnt zuglói képviselőről

Továbbra sem találja a rendőrség az év elején eltűnt zuglói MSZP-s képviselőt.

Sápi Attila január elején tűnt el a XV. kerületből, élettársa lakásából. A nő a férfi eltűnését nem jelentette be azonnal a rendőrségen, hanem csak egy héttel később fordult a hatóságokhoz. Állítólag abban bízott, hogy a férfi előkerül, ezért több ismerősét, rokonát is felkereste.

Sápi Attila eltűnésekor állítólag a helyi boltba ment le, melegítőnadrágban. Sem pénz, sem mobiltelefon nem volt nála és az autóját is otthon hagyta.

A zuglói képviselő eltűnésével több napilap is foglalkozott. Az egyik lap szerint a férfi bement egy sörözőbe, ivott kávét és egy sört. Egy másik lap pedig arról számolt be, hogy a politikusnak mintegy 100 millió forintos adótartozása van.

Januári vagyonnyilatkozata szerint van egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó vállalkozása, de a céget tavaly októberben felszámolták adótartozás miatt.

A rendőrség Sápi Attila eltűnése miatt eljárást indított és felhívást is közzé tett. A Magyar Nemzet szerint azonban a rendőrök semmilyen értékelhető nyomra nem bukkantak az üggyel kapcsolatosan. Így azt sem lehet tudni, hogy a férfi külföldre ment, vagy bűncselekmény áldozatává vált.

Sápi Attila képviselő helyére egyelőre nem írtak ki időközi választást. A törvények szerint ugyanis ezt csak jövő év januárjában lehet majd megtenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×