eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Horváth Ágnes: a vizitdíj nem szüntette meg a hálapénzt

Az egészségügyi miniszter szerint a vizitdíj bevezetése 30 százalékkal csökkentette a hálapénz összegét, de nem szüntette azt meg. A miniszter hangsúlyozta, ha a népszavazáson az igenek kerülnek többségbe, akkor a kieső bevételt csak úgy lehet pótolni, ha valahonnan elvesznek.

Az egészségügyi miniszter a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: a vizitdíj egyharmadával csökkentette a hálapénz összegét. "Nem eltüntette, hanem csökkentette azt" - hangsúlyozta.

Horváth Ágnes közölte: a kormány már elosztotta a rendelkezésre álló pénzt, így ha a népszavazáson az igenek kerülnek többségbe, akkor a kieső bevételt csak úgy lehet pótolni, ha valahonnan elvesznek.

A miniszter hangsúlyozta: új forrásokat járulékemeléssel, vagy adóemeléssel lehet teremteni, de szerinte ezek elfogadhatatlan megoldások.

Horváth Ágnes szerint 2002 óta, vagyis mióta a szocialista-szabad demokrata kormány irányítja az országot, az orvosok bére az átlagos jövedelmeknél nagyobb mértékben emelkedett Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×