eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Szombattól drasztikusan nő a teherautók behajtási díja Budapesten

Budapesten az eredetileg tervezett időpontban, szombaton hatályba lép a teherautók behajtási díjáról szóló új rendelet. Döntött a közgyűlés arról is, hogy az idén felhasználható 3 és fél milliárd forintos uniós keretet az Andor utca bővítésére fordítja a főváros.

Szombattól életbe lép a fővárosban a teherautók behajtási díjáról szóló rendelet, melynek értelmében az eddigi díj egyes teherautók esetében a tízszeresére növekszik, a többletkiadás elérheti az évi fél millió forintot is.

A tavaly decemberben elfogadott rendelet a belváros számos pontjáról kitiltotta a teherautókat, a meglévő korlátozásokat pedig tovább szigorította, a díjak drasztikus emelése mellett.

A szabályozás ellen korábban a fuvarozók szervezetei valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is tiltakozott.

Döntött a közgyűlés arról is, hogy az idén felhasználható 3 és fél milliárd forintos uniós keretet az Andor utca bővítésére fordítja a főváros.

Egyhangúlag elfogadták a képviselők azt a javaslatot, hogy kezdeményezzék a Margitsziget felvételét a Világörökségi Listára. Ezzel egyidőben operatív tervet készítenek a sziget környezeti értékeinek megóvása érdekében.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×