eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Megfojtotta a tumor a fiatal pápai nőt, akit nem utaltak kórházba

Rendőrségi eljárás indult egy pápai orvos ellen, miután egy 26 éves nő belehalt egy mellkasi daganatba. A 26 éves nő szülei pert indítottak az ügyben, a rendőrség nyomoz. Az InfoRádiónak a neve elhallgatását kérő kezelőorvos azt mondta: a szakma szabályai szerint jártak el.

Ábrahám László, a család ügyvédje az InfoRádióban elmondta, hogy az 1981-ben született nő azért fordult orvoshoz 2007 februárjában, mert a nyakán több csomó jelent meg, nehezen lélegzett és fulladási rohamai voltak.

A kórházban különböző vizsgálatokat végeztek. A diagnózis szerint a Castleman-betegség okozta rohamai voltak - tette hozzá a jogász.

Az egyik csomóból az orvosok szövetmintát vettek. Amíg a vizsgálati eredményre vártak, a kórházi kezelést nem tartották indokoltnak. A nőnek járóbeteg-rendelésre sem kellett mennie, annak ellenére, hogy a gyógykezelést végző orvosok tudtak fulladási rohamairól, gyakori hányingeréről, alvási zavarairól - mondta.

Ábrahám László közölte: a fiatal nő március 17-én elhunyt, az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a halál oka mellűri daganat okozta légcsőszűkület volt.

Két szakértői vélemény van. Az egyik egyértelműen kimondja, a pápa kórház orvosai nem az elvárható legnagyobb gondossággal jártak el, a másik ennek ellenkezőjét állítja - mondta az ügyvéd.

A véleményeket az Egészségügyi Szakértői Testület bírálja felül, ezt az ügyben eljáró rendőrhatóság indítványozza. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a pápai kórház orvosa ellen - tette hozzá.

A vizsgálat eredményére vártak

A kezelőorvos az InfoRádónak elmondta: felfedezték a daganatot, de a beteg még a diagnózis megszületése előtt meghalt.

Nagyon rövid idő alatt kiderítettük a betegséget. A CT-vizsgálat kimutatta a nyakában a "térfoglaló folyamatot", amelyből mintát vettek a szövettani vizsgálatra - mondta az orvos.

Közölte: a beteg még a szövettani vizsgálat eredményének megérkezése előtt meghalt.

Az orvos tagadta az ügyvédnek azt az állítását, hogy a páciens nem volt járóbeteg-ellátáson.

Hozzátette, hogy a szövettani vizsgálat eredményének ismerte előtt nem adhattak megfelelő kezelést a betegnek.

Olyan jellegű fulladásos rosszullétei nem voltak a nőnek, amelyek miatt a kórházban kellett volna tartani. Nehéz légzése volt, de az más esetben is lehet. Amikor rosszul lett, akkor nem a mi intézetünkbe jött - jelentette ki a doktornő.

Minden a szakma szabályai szerint történt, bármelyik intézetben ugyanezeket a vizsgálatokat végezték volna el - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×