eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról

Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.

Szavazókört bármilyen közintézményben - így iskolákban és orvosi rendelőkben is - ki lehet alakítani, fontos azonban, hogy azon belül és annak környezetében érvényesüljön a kampánycsend, hiszen a szavazókat a voksolás napján semmiféle módon nem lehet befolyásolni - mondta az InfoRádiónak az Országos Választási Iroda vezetője.

A szavazóköröket január 15-ig kellett kialakítaniuk a települési és kerületi jegyzőknek - közölte Rytkó Emília, aki szerint azért fordulhatott elő, hogy a vizitdíjról majd éppen egy orvosi rendelőben lehet voksolni, mert ott már korábban, más szavazások idején is felállítottak szavazóköröket.

Ezeken a helyeken bizonyára eddig is lehetett garantálni azt, hogy semmilyen körülmény ne befolyásolja a választópolgárokat - tette hozzá az Országos Választási Iroda vezetője.

Orvosi rendelőben szavazhatnak majd a választópolgárok többek között a Borsod megyei Emődön, a Pest megyei Érden, vagy a Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban.

Budapesten, a Szegedi Tudományegyetem médiaintézetének kispesti épületében is lesz szavazóhelység, bár az intézményben tandíjat kell fizetni. A felvetésre Rytkó Emília elmondta: ott már korábban is volt szavazókör.

Az Országos Választási Iroda vezetője közölte: a szavazókör kialakításának feltételei mindig azonosak, függetlenül attól, hogy mi az adott szavazás témája. A voksolás napján nem lehet ott semmilyen, a szavazás tárgyára, a jelöltre, vagy a feltett kérdésre utaló plakát, felhívás vagy szóróanyag.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×