eur:
401.2
usd:
365.74
bux:
73455.31
2024. október 4. péntek Ferenc

Vasutassztrájk: a MÁV-bérlet jó a buszokon, de a vonatjegy nem

Elfogadja a Volánbusz a MÁV bérleteit az elővárosi járatain - mondta Kadlec István, a Volánbusz Zrt. forgalomirányítási osztályvezetője. Hozzátette: arról még nem született konkrét megállapodás, hogy a Volán megnövekedett kiadásait a MÁV hogyan és mikor téríti meg. A MÁV vonalakon hétfő hajnal óta akadozik a közlekedés, az egyik vasutasszakszervezet sztrájkja miatt.

A Volánbusz Zrt. Budapest vonzáskörzetében, az elővárosi járatokon elfogadja a MÁV-bérleteket, az előre megváltott vasúti menetjegyeket azonban nem - mondta az InfoRádióban a Volánbusz Zrt. forgalomirányítási osztályvezetője.

Kadlec István hozzátette: Monorról vagy Vácról például kétszer annyi utast kell szállítaniuk, mint egy átlagos napon, ezektől a településekről ezért a menetrend szerinti járatokat megduplázzák, a buszokat kettesével indítják.

Mint mondta, egyelőre nem született konkrét megállapodás a MÁV-val arról, hogyan járul hozzá a vasúttársaság a Volánbusz megnövekedett költségeihez, de mint mondta, hasonló együttműködés korábban is volt már a két közlekedési vállalat között.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfő hajnali 3 óra óta tartja határozatlan idejű sztrájkját. A többi mellett fizetésemelést követelnek, valamint azt, hogy a dolgozók fejenként 250 ezer forintot kapjanak a MÁV Cargó privatizációjából származó, 100 milliárd forintos bevételből.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×