eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

Vaddisznók fosztogatják a budai erdőknél élőket

A tavalyi enyhe tél miatt elszaporodtak a vaddisznók a budai hegyekben. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai soha ennyi kismalacot nem fogtak még be, mint idén, az állatok ugyanis már az erdőszéli házak kertjeit fosztogatták.

A tavalyi enyhe tél miatt minden újszülött vadmalac életben maradt a Pilisi Parkerdő területén. Az időjárás miatt táplálék is bőven akadt még tavaly, mostanra azonban az erdőben fellelhető makk már nem elég a vaddisznóállománynak.

Az állatok ezért esténként vagy hajnalban a környező házak kertjeit fosztogatják, feltúrják a gyepet, és megeszik, amit ott találnak - mondta az InfoRádióban a parkerdő szóvivője, Lomniczi Gergely. A változatos étrendre vágyó malacok előszeretettel dézsmálják meg például a házaknál tartott gyümölcsöket.

Az erdészek évente legfeljebb 10 kismalacot fognak be, hogy kordában tartsák az állományt. Idén azonban 68 disznót kellett begyűjteni. Ezeket átszállítják más erdőkbe, ahol nem okoznak gondot.

Az állatok egyébként a kirándulókra nem veszélyesek, az erdőben bárki nyugodtan sétálhat - mondta Lomniczi Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×