eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

Elkészült, de nincs kész: az Örs vezér tér rejtélyei

Elkészült, még sincs kész a 2-es metró Örs vezér téri végállomásának felújítása. Molnár Gábor, a BKV főmérnöke elmondta: a kivitelező készre jelentette a munkát a november 30-i határidőre, és az állomást lehet használni. Az, hogy a munkások még mindig dolgoznak, azért van, mert a vállalkozó a 28 napos átadás-átvételi eljárás közben még pótolhatja a hiányokat.

November 30. volt a metró Örs vezér téri végállomásának átadási határideje, és a felújítást végző vállalkozó készre is jelentette a munkát - közölte a BKV főmérnöke.

Molnár Gábor kifejtette: mindez azonban nem jelenti azt is, hogy el is készültek a munkák. Kezdetét vette a műszaki átadás-átvételi eljárás, amely 28 napig tart a törvény adta lehetőségek szerint - tette hozzá.

Ez alatt az idő alatt azt vizsgálhatják, hogy a vállalkozó mit végzett el, és ha hiányosságokat talál a BKV, akkor eldöntik, milyen szankciókat léptetnek életbe - hangsúlyozta a főmérnök.

Az Örs vezér téri végállomás munkájának lényegi része elkészült, az állomást balesetmentesen használhatják az utasok - fejtette ki Molnár Gábor.

A 28 napos átadás-átvételi eljárás közben a vállalkozó még pótolhatja a hiányosságokat, ám amint letelik a határidő, már nem lehet a munkákat folytatni - tudatta a főmérnök. Hozzátette: ezt követően lép életbe a kötbér.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×