eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Mitől rettegnek a szocialista képviselők?

Gyurcsány Ferenc bizalmi kérdésnek tekinti az egészségbiztosítási törvény támogatását. Sok MSZP-s képviselő ezért annak ellenére voksolhat igennel december 17-én, hogy ellenzi a tervezetet.

Kevésbé a csúszópénzen, sokkal inkább az összeköttetésen dől el, ki milyen hatékonysággal tudja elintézni ügyeit a hazai hivatalokban - írja a Népszabadság. A kutatások szerint Magyarország GDP-arányosan sokkal több pénzt költ a közszolgáltatásokra, mint az Európai Unió legtöbb tagállama. Az adatokból az is kiderül: az ügyfelek megítélése szerint javult a közszolgáltatások színvonala. A korrupció sajátos, "magyar hagyományairól" a napilapban olvashatnak.

Gyurcsány Ferenc bizalmi kérdésnek tekinti az egészségbiztosítási törvény támogatását -számol be róla a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, sok MSZP-s képviselő ezért annak ellenére voksolhat igennel december 17-én, hogy ellenzi a tervezetet. A lap párton belüli forrásai többsége újabban - lehallgatástól tartva - már telefonon sem beszélnek aggályaikról.

A földhivatal új keletű szorgalma miatt szereztek tudomást Szentendre lakói arról, hogy több száz ingatlanra elővásárlási jogot jegyeztetett be az önkormányzat - olvasható az Indexen. A belvárosi lakások, jól menő üzletek, telkek tulajdonosai a tulajdoni lapokra felkerült bejegyzés miatt csak akkor értékesíthetik a piacon az ingatlanokat, ha az önkormányzat nem akarja megvenni. A polgármester szerint lehet, hogy kis macerát okoz az eljárás, de a város a tervezett fejlesztések előtt ezzel az eszközzel elejét tudja venni az ingatlanspekulációknak. Hogy az érintettek miként vélekednek az ügyről - kiderül a hírportálon.

Négy érdeklődő vásárolta meg a pályázati anyagot, ám csak egy tett ajánlatot a Nemzeti Lóverseny Kft., illetve a Nemzeti Lóverseny Szervező Kft. tulajdonjogának megszerzésére, valamint a lóversenyfogadás és a bukmékeri rendszerű fogadás koncessziós jogaira - számol be a Világgazdaság. A vevőjelöltnek szándéka komolyságát 500 milliós letét befizetésével kellett igazolni, amelyet az ÁPV Zrt. bánatpénzként is kezelhet. A nyertes egy 5-10 milliárdos piacra tehet szert.

A korábban jelzett 5-10%-os áremelési sáv alsó szélének megfelelő mértékben, 5%-kal drágul jövőre a gázhatósági ára Magyarországon - jelentette be Kóka János, aki egyébként jövő kedden távozik a gazdasági és közlekedési miniszteri székből. A Portfolio cikke szerint áprilisban újabb gázáremelésre lehet számítani.

A Pénzcentrum elkészítette havi rendszerességű bevásárló körképének legújabb tapasztalatait. Csaknem két éves felmérésük során kizárólag a legextrémebb akciós időszakokban fordulhatott elő, hogy árukosarukra vetítve a legdrágább üzlet státuszát elveszíti a Kaiser's, most azonban úgy tűnik, hogy a SPAR cégcsoport tagja sokkal korábban kezdett akciózni, mint versenytársai, így megcsípte az ezüstérmet, a legdrágább üzlet címét pedig átadta a "legkisebb is számít" Tesconak - írja a gazdasági portál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×