eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

Elfogadták a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló törvényt

Az Országgyűlés elfogadta az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló törvényjavaslatot hétfőn. A törvény Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közélet megtisztítását célzó javaslatcsomagjának része.

Az elfogadott előterjesztés a hatályos szabályok szerinti vagyonnyilatkozatra kötelezett kört nem változtatja meg érdemben, a jogszabály a közszolgálatban állókra, továbbá a közpénzek elosztásával és felhasználásával kapcsolatos tevékenységet folytató személyekre vonatkozik, és ezen túl kiterjed az ügyészekre és a közjegyzőkre is.

Az elfogadott előterjesztés meghatározza a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség megszegésének következményeit, továbbá a vagyongyarapodási vizsgálat menetét.

Ugyancsak tegnap döntött a parlament arról, hogy január elsejétől emelkedik a szabálysértési és a helyszíni bírság összeghatára. A 191 igen, 166 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadott jogszabály értelmében a szabálysértési bírság összege 3.000-től 150.000 forintig terjedhet, míg a helyszíni bírságé 3.000-től 20.000-ig (az eddigi 500-10.000 forint helyett).

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×