eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

"A szocialista képviselőket nem lehet megvenni"

Az MSZP frakcióvezetője szerint senkit nem lehet a szocialista képviselőcsoportból megvenni. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak nyilatkozva elképesztőnek nevezte Gaskó István felajánlását, hogy a Liga kifizeti azoknak a szocialista képviselőknek a büntetését, akik nemmel szavaznának az egészségbiztosítási törvényjavaslatra.

"Eddig sem aggódtam azon, hogy december 17-e nem lesz-e a koalíciós szakítópróba nagy napja" - jelentette ki az InfoRádiónak Lendvai Ildikó, aki szerint elsősorban arra törekedtek, hogy sikerüljön egy működőképes, a szolidaritást erősítő egészségbiztosítási modellt kialakítani.

"Úgy látom, hogy ez sikerült" - hangsúlyozta az MSZP frakcióvezetője, aki Gaskó István javaslatával kapcsolatban kijelentette: már az alapötlet is elképesztő.

A szocialista frakció kikéri magának a feltételezést, hogy a szavazataik pénzért eladóak. "Ezt a köznyelvben vesztegetésnek hívják" - húzta alá a politikus, aki szerint fordítva sült el a Liga vezetőjének kezdeményezése, mert mindenkit megerősített abban, hogy nem akar pénzért szavazatót áruló színben feltűnni.

Az egészségbiztosítási törvény nem lesz bizalmi szavazás Gyurcsány Ferenc kormányfőről - tette hozzá Lendvai Ildikó.

Gaskó: ez nem kenőpénz

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint viszont nem kenőpénzt ajánlottak fel a félreszavazó képviselőknek, a felajánlásuk csak helyreállítaná az egyensúlyi állapotot.

"Olyan helyzetet szeretnénk teremteni, hogy a szocialista frakció tagjainak ne kelljen anyagi kockázatot vállalniuk, ha a lelkiismeretük szerint nemmel szavaznának" - mondta az InfoRádiónak Gaskó István, aki hozzátette: a százezer forintot az MSZP-nek ajánlják fel, hogy eltűrje, hogy a képviselői nem úgy szavaznak, ahogyan parancsba adják nekik.

A kompenzációt természetesen csak az kaphatja meg, aki igazolja, hogy a szavazata miatt befizette az MSZP pénztárába a büntetést - tette hozzá a szakszervezeti vezető, aki szerint Lendvai Ildikónak azon kellene elképednie, hogy egy polgári demokráciában az a parlamenti képviselő, aki nem a pártfegyelem szerint voksol, százezer forintos büntetést kénytelen kifizetni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×