eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

A rendőröknek kevés az öt négyzetméter

Hivatalosan csak egy panasz érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz a békásmegyeri szállón elhelyezett rendőröktől: az illető elégedetlen volt a körülményekkel. Egy internetes oldalon megjelent írásból ugyanakkor kiderül, hogy több egyenruhás is elégedetlenkedik, amiért túl kicsik a szobák, ezért a kimosott ruhákat is a fejük felett lévő kötélre teregetik, ráadásul vécé is csak a folyosó végén van. A BRFK szóvivője azt ígérte: kivizsgálják az ügyet és megpróbálnak megoldást találni.

A fővárosban dolgozó rendőrök nagy része vidékről érkezik, elhelyezésük pedig gondot okoz - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A BRFK jelenleg négy saját fenntartású szállót üzemeltet, ezek közül háromban lakhatnak házaspárok, egy szállót pedig kifejezetten az egyedülállóknak tartanak fenn - közölte Tafferner Éva.

A négy ingatlan kevésnek bizonyult, ezért a főkapitányság közbeszerzési eljárás keretében keresett olyan szállót, ahol elhelyezhetik a vidékről érkező rendőröket. A békásmegyeri ingatlanban jelenleg 252-en laknak - tájékozatott a szóvivő.

Tafferner Éva elmondta: tavaly egyetlen rendőr tett panaszt, mert nem találta megfelelőnek az itteni körülményeket.

Az ilyen szállókon egy-egy lakóra körülbelül 5 négyzetméternyi területnek kell jutnia, ezt a 26/2000-s belügyminisztériumi rendelet végrehajtási utasítása határozza meg. Ez a terület Békásmegyeren 6,6 négyzetméter - közölte a BRFK szóvivője.

Arra is van lehetőség, hogy a rendőröket albérletben helyezzék el, igen ritka azonban, hogy valaki vállalja az ezzel járó 18.400 forintos kiadást - fűzte hozzá Tafferner Éva.

A szóvivő hangsúlyozta: a panaszokat a BRFK kivizsgálja és a lehetőségekhez képest igyekszik megoldást találni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×