eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Orbán: Levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása

A Fidesz elnöke szerint a levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása és az előrehozott választás lehetősége. Orbán Viktor kiemelte: nem lehet az emberek nélkül kormányozni.

Orbán Viktor szerint a levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása, ezért is dolgozta ki a Fidesz a saját programját.

"Magyarország olyan helyzetbe jutott, hogy bármikor bármi megtörténhet, levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása, (...) az ország kormányozhatatlansága és az előrehozott választás lehetősége" - fogalmazott a Fidesz elnöke a közszolgálati rádióban elhangzott interjújában.

Orbán Viktor szerint a jelenlegi bizonytalan helyzetben meg kell mutatniuk a választópolgárok számára: van másik program, van kormányzóképes erő. Nem lehet az emberek nélkül kormányozni, ugyanakkor sikeres ellenzéki politikát sem lehet folytatni, csak velük együtt - tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy nyilatkozataiban miért csak az MSZP-t bírálja, az SZDSZ-re utalva úgy fogalmazott: kérdés, hogy a mai helyzetben van-e értelme sokat foglalkozni egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárttal.

A Fidesz elnöke szerint az SZDSZ 1994-ben hátat fordított azoknak az elveknek és eszméknek, amelyeket korábban képviselt, és most ennek az árát fizetik. "Ez a párt vagy gyökeresen megújul, vagy úgy tűnik, hogy el fog tűnni a süllyesztőben" - mondta az SZDSZ-ről.

A Fidesz újbóli kormányra kerülésének lehetőségével összefüggésben azt mondta: csak azokkal tudnak majd együttműködni, akik nem vettek részt a válság kialakításában.

Arra a felvetésre, hogy az SZDSZ őnélküle el tudná fogadni a Fideszt, illetve, hogy emiatt össze tudják-e őt ugrasztani őt Kósa Lajos alelnökkel, úgy válaszolt: viták mindig voltak és lesznek is a Fideszben, de azt elképzelhetetlennek tartja, hogy egy törpepárt miatt rúgják össze a port.

Az egészségbiztosítási rendszer tervezett kormányzati átalakításáról szólva azt mondta: ha a Fidesz kap elegendő társadalmi támogatást és bizalmat, akkor kormányra kerülve vissza fogják alakítani a rosszul működő rendszereket, és ennek költségeit az átalakításban részt vevő üzleti köröknek kell majd viselniük.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×