eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Jóval drágábbak lesznek a fenyőfák idén

Bár már árusítják a fenyőfákat, egyelőre csak nagyon kevés fogyott. A tapasztalatok szerint a fenyőket december 6. után kezdik el vásárolni az emberek - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke. Idén a fenyő is sokkal drágább lesz, legalább három-négyezer forinttal kell többet fizetni érte - közölte Szabó Fruzsina.

Idén jóval drágábban lehet fenyőfát vásárolni karácsony előtt, mint korábban - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.

Szabó Fruzsina szerint a drágulás oka az, hogy kevesebb a fenyő van Dániában, ugyanis 4-5 éve túltermelés volt, nem tudták eladni a termést, ezért sokat kivágtak akkor.

A legnépszerűbbnek számító normandfenyőnek tavaly ötezer forint volt métere, ám idén hétezer forint alatt nem lehet majd kapni - vélekedett a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.

Szabó Fruzsina közölte: a legolcsóbb a lucfenyő, hiszen ezt Magyarországon termelik, és gyorsabban nő, mint a normandfenyő. A lucfenyő métere tavaly 1500 forint volt, most 2000-2500 körül lehet, míg az ezüstfenyő ára négyezer forint lesz várhatóan - tette hozzá.

Az emberek még nem vásárolják a fenyőfákat, a tapasztalatok szerint december 6.-aután szokták kezdeni - hangsúlyozta. Szabó Fruzsina kiemelte: a bevásárlóközpontok és különböző intézmények viszont már vettek nagyméretű fákat.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×