eur:
396.94
usd:
354.73
bux:
74202.42
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Jövő héten hallgatják ki Lengyel Zoltánt

Jövő héten hallgatja ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Lengyel Zoltánt - közölte Keresztes Imre az ügyészség vezetője. Futó Barnabás, a független országgyűlési képviselő ügyvédje is megerősített a hírt.

Lengyel Zoltán mentelmi jogát október közepén függesztette fel az Országgyűlés, miután a legfőbb ügyész hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége megalapozott gyanúja miatt javasolta ezt.

A legfőbb ügyész indítványa szerint a Lengyel Zoltán vezette gépkocsit július 8-án éjjel Budapesten három rendőrjárőr állította meg közlekedési ellenőrzés miatt.

Az akkor még fideszes képviselőnél nem voltak iratok, sértegette a rendőröket és mentelmi jogára hivatkozva megtagadta az együttműködést, előállítása közben megütötte az egyik intézkedő rendőrt.

Lengyel Zoltán az ügyben feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége és más bűncselekmények miatt.

Az ügyészség elrendelte a nyomozást, amelyet egyesítettetek azzal a későbbi feljelentéssel.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 14:53
×
×
×
×