eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kósa: "Ez a történet véget ért"

Ez a kormány megbukott, Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania - nyilatkozta az InfoRádióban a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos szerint a kabinet megbukott, legitimációját teljesen elvesztette, és olyan mértékben vált hiteltelenné, amennyire "egy kormány egy demokráciában hiteltelenné tud válni".

"Az, hogy a miniszterelnök úr nem mond igazat, az már annyira közhelyszerű, hogy szinte már kínos emlegetni" - tette hozzá.

A fideszes politikus közölte: az is bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs elképzelése az ország kormányzásáról, gazdaság- és társadalompolitikája nem koherens; jelenleg az ország szétverése folyik.

Nem lehet miniszterelnök az, aki nem tudja az orvosságot az ország bajaira - mondta Kósa Lajos.

Egyre csak csökkennek a bérek, az adók pedig emelkednek. Ez a történet véget ért - fűzte hozzá.

Olyan összefogásra van szükség, amely túlmutat a pártokon, hogy a választók legszélesebb köre tegye világossá: ennek a kormánynak mennie kell. Nem az MSZP-nek, nem a baloldali szavazóknak, hanem ennek a kurzusnak - jelentette ki az alelnök.

Véleménye szerint a kormány nem tartja be a demokrácia alapelveit, mert "azonosítószám nélkül nem küldünk az utcára rendőrt, engedély nélkül nem lövünk gumilövedékkel a tömegbe".

A demokrácia írott és íratlan szabályait annyiszor hágta át a kormány, hogy el sem lehet mondani - tette hozzá Kósa Lajos.

Az, hogy most nem volt utcai zavargás az isteni szerencse, nem a kormány hitelén múlt. Gyurcsány Ferenc bárhova is megy az országban, kifütyülik az emberek - hangoztatta.

Soha nem volt regnáló miniszterelnök ilyen mélyen, mint ő. Ha kicsi belátás lenne benne, lemondana - mondta a Fidesz alelnöke.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×