eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hol kell vigyázni október 23-án?

Eddig 117 rendezvény bejelentését vette tudomásul a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Ezek közül hatot kezel a rendőrség kiemelt kockázatú eseményként. Budapest több utcája és tere személygépkocsival megközelíthetetlen lesz az ünnepségek miatt. Lesz olyan utca, ahová még gyalog sem lehet közlekedni.

A testület szóvivője elmondta, hogy egy demonstrációt nem engedélyeztek, mert jelentősen akadályozta volna a közlekedést. A Rendszerváltó Fórum 13 minisztérium elé jelentett be demonstrációt, ez azonban jelentős fennakadást okozott volna a közlekedőknek. A szervezet a rendőrség elutasító határozata után a bírósághoz fordult, de jogorvoslati kérésüket elutasították.

Taffener Éva megjegyezte: vannak információk arra vonatkozóan, hogy hogyan készülnek egyes csoportok a rend megzavarására. Elmondta azt is, hogy a több mint száz eseményből hatot kezelnek kiemelt kockázatúként, vagy mert állami vezetők vesznek azon részt, vagy azért, mert komoly forgalomszervezést feladataik vannak a rendőröknek.

Lesz, ahol még gyalog sem lehet közlekedni

Budapest több utcája és tere személygépkocsival megközelíthetetlen lesz az ünnepségek miatt. Útlezárásokra kell számítani már október 20-án este kilenc órától 23-án este tíz óráig a Budai Alsó rakparton, a Mozaik utca és a Halász utca között.

Tilos lesz megállni vasárnap reggel hat órától október 23-án éjfélig az '56-osok terén, a Hősök tere és az Ajtósi Dürer sor között, valamint szintén október 21-én este nyolc órától 22-én éjfélig az Andrássy út mindkét oldalán, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, továbbá az Operaház környékén az utcák mindkét oldalán - közölte a Fővinform munkatársa.

Lesz olyan utca, ahová még gyalog sem lehet közlekedni. Lezárják a forgalom elől október 22-én délután öt órától éjfélig az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között a gyalogosforgalom elől is, valamint az Operaház környéki utcákat.

Október 23-án reggel hét órától délelőtt 11 óráig a Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét zárják le, délután két órától este kilencig a Dózsa György utat az Andrássy út és az Ajtósi Dürer sor között, valamint az '56-osok terét - közölte a Fővinform munkatársa.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×