eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Áron alul adtak el állami telkeket?

A XI. kerületi Fidesz szerint nemcsak önkormányzati, hanem állami telkek is kerültek áron alul a Kopaszi-gát térségét fejlesztő - Leisztinger Tamás vállalkozó többségi tulajdonában álló - céghez az elmúlt években. Schneller Domokos helyi fideszes képviselő elmondta: várják, hogy az ügyészségen korábban elkezdett vizsgálathoz csatolják kiegészítésként ennek a két teleknek az ügyét is.

Nemcsak önkormányzati, hanem két háromhektáros állami tulajdonú telkekhez is hozzájutott Leisztinger Tamás ingatlanfejlesztő cége - mondta az InfoRádiónak Schneller Domokos XI. kerületi fideszes képviselő.

A Budafoki és a Dombóvári út sarkán álló 3,6 hektáros telket az önkormányzat arra hivatkozva igényelte a kincstártól, hogy szociális feladatok elvégzése miatt van szüksége rá, röviddel ez után azonban egy közbeiktatott cég segítségével átjátszották az ingatlant, több törvénysértést is elkövetve, Leisztinger Tamásnak - közölte.

A fideszes képviselő hozzátette: siettek, hiszen ez három nappal a 2006-os önkormányzati választások előtt történt, Molnár Gyula polgármester pedig biztosítani akarta, hogy ha esetleg fideszes vezetés kerül a városrész élére, az intézkedéseket már ne lehessen visszavonni.

Schneller Domokos szerint a telek - amelyen vélhetően magasházak épülnek majd - mélyen árul alul került az üzletember birtokába. Az ingatlant négyzetméterenként bruttó körülbelül 10 ezer forintos áron adták el, holott reális ára 30 ezer forint volt.

A másik ingatlant, amely a Lágymányosi híd budai hídfőjénél található, a Sampaio Üzletviteli Tanácsadó Kft.-n keresztül szerezte meg Leisztinger Tamás - magyarázta a fideszes politikus.

Elmondta: feljelentését az önkormányzati tulajdonú ingatlanok miatt szeptember 26-án tette be, most pedig ennek kiegészítését küldte meg az ügyészségnek a két volt állami tulajdonú telek ügyében - fűzte hozzá Schneller Domokos.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×