eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Zsanett-ügy: Fordulatot hozhat az új szakértői vélemény?

A kirendelt igazságügyi orvosi szakértői testület megállapítása szerint az állítólagos Múzeum körúti nemi erőszak áldozatának sérülései valóban keletkezhettek az általa elmondott módon. Erről a nő jogi képviselője beszélt. A sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

Az igazságügyi szakértői testület szerint a körülmények alátámasztják a Zsanett által elmondottakat, vagyis a sértett sérülései keletkezhettek az általa elmondott módon - mondta Tuza Péter.

A Fővárosi Főügyészség felkérése alapján október 11. óta vizsgálta az igazságügyi szakértői testület az ügyben keletkezett, egymásnak ellentmondó igazságügyi orvos szakértői véleményeket.

"A testület megállapítja: a nőgyógyászati vizsgálati lelet szakszerűtlensége miatt a sérülés keletkezésének idejére kategorikus megállapítást nem lehet tenni. Ugyanakkor a combokon lévő sérülések nagy valószínűséggel hátulról való megragadás alkalmával, tehát a sértett által előadott módon keletkezhettek" - mondta a szakértői testület elemzéséről szólva Tuza Péter.

Hozzátette: a szakértői testület megjegyzi azt is, hogy "a nemi szerveken lévő sérülések hiánya közösülés megtörténtét nem zárja ki, az létrejöhetett a sértett által előadott módon".

Mint mondta, mivel elmaradtak a laboratóriumi vizsgálatok, ezért a közösülés megtörténte nem bizonyítható és nem is zárható ki.

A jogi képviselő emlékeztetett: korábban már készült egy szakértői vélemény, amely kategorikusan kijelentette, hogy a sérülések akkor és úgy nem keletkezhettek, ahogy a sértett elmondta. Egy másik szakértői vélemény szerint viszont keletkezhettek a sérülések a Zsanett által elmondott módon.

A szakértői testület mostani véleménye szerint az időre vonatkozóan nem lehet kategorikus megállapítást tenni, de a körülmények alátámasztják a sértett által elmondottakat, vagyis a sérülése keletkezhetett az általa elmondott módon - magyarázta.

A sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt, közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is.

A szolgálatban elkövetett kötelességszegést a katonai ügyészség szerint az öt rendőr azzal követte el, hogy engedély nélkül elhagyta járőrkörzetét.

A hivatali visszaélést pedig azzal követte el három rendőr, hogy amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nincs személyi okmány, illetve a jármű alapvető iratai is hiányoztak, szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×