eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Október 23.: újból figyelmeztet a titkosszolgálat

A Nemzetbiztonsági Hivatal megbízott főigazgatója és az országos rendőrfőkapitány szerint szélsőséges csoportok az október 23-ai ünnep megzavarására készülnek.

Laborc Sándor dandártábornok és Bencze József vezérőrnagy a nemzetbiztonsági kabinet ülése után azt mondta: a szélsőségesek úgy érzik, hogy tervezett akcióik ellentétben vannak a lakosságnak a rend megszilárdítására irányuló óhajával, ezért látványos, a médiafigyelmet megragadó akciókat terveznek.

A két tábornok szerint elsősorban neofasiszta szervezetek, valamint a sporttelepekről ismert notórius zavarkeltők készülnek az ünnep megzavarására.

Korábban Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága előtt azt mondta: bár a rendőrségi törvény január 1-jéig lehetőséget adna a gumilövedékek használatára, utasítást adott arra, hogy tömegoszlatás esetén ne használják ezeket a rendőrök.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×