eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Kamionosokra vadásznak a rendőrök - képek

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak a rendőrök Budapest útjain. Főleg a teherautókat állítják meg, de a szabálytalankodó autósokat is megpróbálják kiszűrni.

Egy európai akció keretében harmadik napja ellenőrzik a közúti fuvarozókat a hatóságok.

Eddig csaknem 150 teherautót állítottak meg, az esetek 10 százalékában tapasztaltak valamilyen szabálysértést - mondta az InfoRádióban a BRFK közlekedés-rendészeti főosztályának alosztályvezetője.

A legtöbbször a menetokmányokkal volt probléma, vagy nem volt megfelelően rögzítve a rakomány - közölte Magyar Balázs.

Csütörtökön 16 óráig azonban az autósok is számíthatnak arra, hogy gyorshajtás esetén megállítják őket a X. kerületi Népliget utcában, vagy a Váci út külső részén, itt ugyanis sebességmérőket állítottak fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×