eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Takács: Olyan ruha kell, amely jobban megjeleníti a rendőri tekintélyt

A közösségi rendőrség koncepciója alapján arculatváltásra kerül sor a rendőrségnél - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Takács Albert Tapolcán tett rendőrségi szemléjét követoen úgy fogalmazott: a közrend és a közbiztonság fenntartásának feladatát a társadalommal, az emberekkel összefogva, egymást segítve lehet a legjobban ellátni.

A miniszter kitért arra is, hogy a megyei rendőr-főkapitányságok megmaradnak, ám a gazdasági ellátó igazgatóságokat januártól regionálisan szervezik meg.

Takács Albert szólt arról is, hogy az új rendőrség szervezetében és feladatkörében is változik majd, és ez bizonyos külső jelekben is kifejezésre fog jutni.

Mint mondta: korszerűbb, elegánsabb és praktikusabb ruha szükséges, amely jobban megjeleníti a rendőri tekintélyt, hivatást. Hozzátette: egyelőre tárgyalások zajlanak arról, melyik cég tervezi meg az új egyenruhát, és még nincs szó a várhatóan több milliárd forintos pályázat kiírásáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×