eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Pártállami idők: APEH-dolgozókat rendelnek ki a miniszterelnök beszédére

Több ezer APEH-dolgozónak kell részt vennie hétfőn azon a gazdasági rendezvényen, amelyen Gyurcsány Ferenc kormányfő is felszólal. A Kereszténydemokrata Néppárt az esettel összefüggésben a pártállami időket idéző kötelező mozgósításról beszél. Az APEH szóvivője szerint viszont a részvétel nem kötelező az állománygyűlésen, amelyen az adóhatóság vezetői a megnövekedett feladatokat ismertetik az ellenőrökkel.

APEH-dolgozók jelezték szóban - írásban ugyanis nem merik -, hogy szakterületenként megadott létszámú embert kell küldeni a rendezvényre, amelyen Gyurcsány Ferenc is beszédet mond majd - mondta el az InfoRádiónak Soltész Miklós.

A KDNP parlamenti képviselője úgy tudja, hogy a központi régió 4500 dolgozójából kétezret rendelnek ki az eseményre, köztük olyanokat is, akik szabadságon vannak. "Mivel számozott meghívók vannak, véleményem szerint azt is nézni fogják, hogy az érintettek ott lesznek-e, főleg Gyurcsány Ferenc beszéde alatt" - tette hozzá a képviselő.

Soltész Miklós szerint a munkáltatónak nyilván van joga arra, hogy szakmai konferenciára, továbbképzésre kirendelje az alkalmazottait, de annak nincs jogalapja, hogy köztisztviselőket kirendeljenek egy pártvezetőnek-miniszterelnöknek az előadására. Erre szerinte Gyurcsány Ferencnek erkölcsi alapja sincs.Zártkörű APEH-állománygyűlés lesz október 8-án a Syma Csarnokban - közölte az InfoRádió érdeklődésére Bakonyi Ágnes. Az APEH szóvivője elmondta: a rendezvényre - amely elsősorban az adóellenőröknek szól - a miniszterelnök és a pénzügyminiszter is elfogadta az adóhivatal meghívását. Az ő összesen mintegy fél órás felszólalásuk nyilvános lesz a sajtó számára is.

A részvétel egyébként nem kötelező - tette hozzá Bakonyi Ágnes, aki elmondta, hogy az állománygyűlést azért tartják, mert az utóbbi időben megnövekedtek az APEH feladatai - ezt akarják "megbeszélni" a munkatársakkal, akiknek a létszáma egyébként jelentősen, 1700 fővel nő majd.

Az APEH 14 ezer alkalmazottjából 3500-an vehetnek részt a gyűlésen, és körülbelül ennyi az adóellenőrök száma, hangsúlyozta a szóvivő. Megyénként egy-egy busz hozza a résztvevőket.

Bakonyi Ágnes szerint nem igaz, hogy visszahívják a szabadságon lévőket, és a munkatársak sem kaptak az eseményre írásos levelet; a főosztályvezetőket értesítették.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×