eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"Ez a stigma mindig rajtamarad Gyurcsány Ferencen"

Wéber Attila szociológus szerint a miniszterelnök pályafutását végigkíséri a balatonőszödi beszéd, ettől nem tud megszabadulni. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában értékelte Gyurcsány Ferenc eddigi munkáját, a napokban volt ugyanis három éve, hogy kormányfővé nevezték ki.

Wéber Attila elmondta: Gyurcsány Ferenc egy majdnem lehetetlennek tűnő helyzetből hozta vissza a választásokat a szocialista párt számára, ezért úgy tűnt, hogy reformlendülettel vághat bele a kormányzásba.

Ennek megvalósításában azonban megakasztotta az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése. Talán csak Antall József volt a taxisblokád idején olyan mélyponton, mint Gyurcsány Ferenc tavaly október 23-án - hangsúlyozta a szociológus.

A szakember szerint ez a stigma mindig rajtamarad a kormányfőn, valószínűleg nem tud tőle megszabadulni.

Wéber Attila ugyanakkor megjegyezte: az MSZP-n belüli hangulat hullámzásától függetlenül az elmúlt három évben Gyurcsány Ferencnek sikerült megtartania a miniszterelnöki posztot, ráadásul februártól ő a párt elnöke is.

A szociológus szerint Gyurcsány Ferencnek az MSZP elnökségével szembeni konfliktusai nem értek el egy bizonyos határt, nem alakult ki olyan érzet, hogy a tágabb vezetésen belül lehetne ennek a politikának a kormányfőnél hitelesebb képviselője.

A frakcióval valóban voltak éles konfliktusai a miniszterelnöknek, de a képviselők az igazán lényeges ügyekben - még ha a mormogás jogát fenn is tartották - támogatták a Gyurcsány Ferencet.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×