eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

"Senkinek nem adhat felmentést, hogy a politikusok sem különbek"

A politikusoknak erkölcsi kötelességük, hogy élen járjanak az általuk megkövetelt normák betartásában - mondta az InfoRádió által megkérdezett társadalompszichológus az országgyűlési képviselők költségtérítése kapcsán. László János ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: senkinek adhat felmentést az, hogy "a politikusaink sem különbek".

Elvben egyet lehet azzal érteni, hogy költségtérítést kap valaki, de a politikusokra is vonatkoznia kell az általuk megkövetelt szigorú elszámolásnak - mondta az InfoRádiónak László János társadalompszichológus.

Kifejtette, a társadalomban senkinek nem adhat felmentést az, hogy a "politikusok sem különbek".

Évszázadok alatt szoktak kialakulni azok a normák, hogy a szabályok betartása nem balekségnek, hanem tiszteletreméltó magatartásnak számítson - emelte ki László János. A társadalompszichológus hozzátette: ha ezt akarjuk elérni, éppen azoknak kell lépni, akiknek ebben élen kellene járni.

Meg kell nézni, hogy növeli, vagy csökkenti a politikusokkal szembeni elégedetlenséget, ha a képviselők pontosan elszámolnak minden költségükkel való - tette hozzá.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×