eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Pályázatot írnak ki a Schöpf-Merei Kórház működtetésére

Pályázatot ír ki a fővárosi önkormányzat a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ működtetésére, döntött a fővárosi kabinet. Az egészségügyi intézményt azért privatizálja Budapest, mert az év elején megszűnt a kórház fekvőbeteg ellátásának állami finanszírozása.

A várakozások szerint a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ működtetésére kiírt pályázatra egy jelentkező lesz, az intézményt eddig is működtető menedzsment.

A kabinetülésen elhangzott tájékoztató szerint a tavasztól állami támogatás nélkül működő Schöpf-Merei kórházban havonta kilencven szülést vezetnek le.

Egy szülés 130 ezer forintba kerül a gondozottnak, ami nagyjából megegyezik a korábban a társadalombiztosítás által folyósított összeggel. Az intézményben a tájékoztatás szerint a spórolás miatt egy emeletet lezártak.

A pályázaton győztes cég hozzájut a Schöpf-Merei Ágost Kórház Kht. száz százalékához, névhasználati jogot kap, valamint ki kell dolgoznia az egészségügyi szakmai programot.

Az épület az önkormányzat tulajdonában marad, hacsak a pályázó ki nem fizeti a - lakottan - 1,6 milliárd forintos vételárat, amire szakértők szerint semmi esély. A bérleti díj várhatóan havi 12 millió forint lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×