eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A férfiak vagy nagyon okosak, vagy nagyon buták

A politikán már összeveszett a család, és nem maradt több vitatéma az ebédlőasztalnál? Íme egy újabb: nagy-britanniai kutatók megállapították, hogy a legokosabb emberek között kétszer annyi férfi van, mint nő.

Egy tisztán férfiakból álló edinburgh-i kutatócsoport megállapította, hogy a brit társadalom legbriliánsabb elméit magában foglaló két százaléka között kétszer annyi férfi van, mint nő.

Az éremnek azonban van egy másik oldala is: a legbutább két százalék között is kétszer annyi hímnemű egyed van, mint nő.

A kutatók megpróbálták kiszűrni az iskoláztatási különbségeket és a nevelésből adódó eltéréseket, úgy, hogy az egy családban élők képességeit vetették össze.

Csaknem 2500 fivért és nővért vontak be a kutatásba, és megvizsgálták: mit produkálnak a természettudományok, a matematika és az angol nyelv terén, valamint mennyire képesek a mechanikai problémákkal megbirkózni.

Mind a négy tesztben a legrosszabb és a legjobb eredményeket is férfiak produkálták, valamint kiemelkedtek a tudományokban és a matematikában. A nők eredményei általában a skála közepére estek, kiemelkedőt a nyelvi képességek terén mutattak.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×