eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A BKV áprilisban átalakítja járatait

Idén 63 esetben módosította a BKV a buszok, villamosok vonalát, menetrendjét - mondta a társaság szóvivője. Kiricsi Karola hozzátette, hogy jövő áprilisra nagyobb módosításcsomag készül, amelynek összeállításakor arra is figyelnek, hogy hétvégén kétszer annyi a bliccelő utas.

A közlekedési vállalat folyamatosan nézi, hogy melyik járata zsúfolt, és hol vannak kihasználatlan vonalak.

Ezek függvényében idén eddig 63 alkalommal módosította a menetrendjét. A forgalomszámlálási adatok alapján azonban átfogó változtatásokra készül a BKV, amelynek eredményeit jövő áprilisban ismerhetik meg az utasok.

A BKV szóvivője elmondta: a jövőben nagy figyelmet fordítanak a többi mellett arra, hogy hétvégén sokkal többen bliccelnek, mint hétköznap.

Kiricsi Karola hozzátette: ha egy járat legalább 90 százalékosan kihasznált, azokat várhatóan gyakrabban indítják majd a jövőben.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×