eur:
396.85
usd:
356.11
bux:
74732.6
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Határozott fellépést sürget a kormány a feketegazdaság ellen

Célzott, tudatos és szigorú lépéseket helyezett kilátásba feketefoglalkozatás és a feketegazdaság visszaszorítása érdekében a szociális és munkaügyi miniszter.

Lamperth Mónika kutatói becslésekre hivatkozva a 2006-os GDP-hez képest a feketegazdaság arányát 17-20 százalékra tette.

"Nekünk nagyon célzott, tudatos és szigorú lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy ezeket szürkébbé tegyük, illetve kifehérítsük, és nagyon jól kell megtalálnunk az eszközöket is" - jelentette ki a szociális és munkaügyi miniszter, hangsúlyozva: a kormány nem akarja a vállalkozókat feleslegesen zaklatni.

"A munkaügyi hatóságtól én azt várom, hogy szigorúan, korrekten, s ha kell, súlyos anomáliát tapasztalva kérlelhetetlenül lépjen fel, de mindig legyen érzékeny arra, hogy ez nem lehet felesleges vegzálása a vállalkozóknak" - szögezte le a tárcavezető.

Lamperth Mónika szerint komoly visszatartó erő, hogy azok a vállalkozások, amelyeket valamiért elmarasztalt a munkaügyi hatóság rendezetlen munkaügyi kapcsolatok, vagy bármilyen munkaügyi vétség miatt, nem vehetnek részt közbeszerzéseken, nem pályázhatnak állami, illetve unós forrásokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 11:00
×
×
×
×