eur:
395.87
usd:
354.56
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

VEKE: "brutális járatritkításra készül a BKV"

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a BKV "akár 10 százalékot is elérő, brutális mértékű szolgáltatáscsökkentést" tervez. A szervezet ezt a BKV vezérigazgató-helyettesének egy keddi lapinterjújára hivatkozva állítja, melyben a vezető megerősítette, hogy a jövő évi menetrendeket tartalmazó Paraméterkönyv keretein belül járatritkításokat tervez.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület emlékeztet: Antal Attila vezérigazgatói kinevezésekor személyesen Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Hagyó Miklós ígérték meg, hogy nem lesz járatritkítás, a vezérigazgató pedig ígéretet tett arra, hogy a pazarlást megszünteti és a BKV nullszaldóssá tételével teszi elkerülhetővé a szolgáltatás csökkentését.

A VEKE közleményében elfogadhatatlannak nevezi, hogy "a BKV az átszervezéstől remélt megtakarítások elmaradása miatt most az utasokon hajtaná be a hiányzó milliárdokat".

"A BKV járatritkítási szándékának különös ízt ad, hogy mindezt az Autómentes Nap előtt négy nappal, Demszky Gábor dugódíjról szóló bejelentése után két nappal jelentik be" - jegyzi meg a szervezet közleménye.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint Budapesten még mindig sok, jelentős zsúfoltsággal közlekedő járat van, a dugódíj bevezetése épp ezért a tömegközlekedési kapacitások növelését teszi szükségessé, "a járatritkításokkal egy lapon említve pedig a főpolgármester bejelentése teljesen komolytalanná válik".

A VEKE közleménye hangsúlyozza, hogy a BKV jelenlegi szándékai nem a szolgáltatás fejlesztése irányába mutatnak, hanem a fűnyíróelv-szerinti járatritkítást tűzik ki célul.

Az egyesület ezért felszólítja Budapest főpolgármesterét, hogy cáfolja meg a BKV vezetőjének kijelentését és tegyen ígéretet a budapestieknek arra, hogy nem támogatja a BKV járatritkítási javaslatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×