eur:
396.16
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A kormány emelné a nyugdíjkorhatárt?

Lapinformációk szerint a kormány egységesen 65 évre emelné a nyugdíjkorhatárt, egyúttal szigorítaná az idő előtti és a rokkantnyugdíj szabályai.

Osztályfőnöki intő, elkülönítés. A Népszabadság szerint több iskolában ezzel büntették a tanévnyitókon nem megfelelő öltözékben megjelenő diákokat. Pedig az iskola legföljebb csak kérheti az ünneplőruhát, annak hiányát nem szankcionálhatja - mondta a lapnak az oktatási ombudsman.

A nyugdíjkorhatár emelése, az idő előtti és a rokkantnyugdíj szabályainak szigorítása és a fegyveres erőknek adott kedvezmények jelentős korlátozása. A Magyar Nemzet szerint többek között ezeket tartalmazza a kormány hétvégén kiszivárogtatott nyugdíjreform-tervezete. A szakmai anyag szerint egységesen 65 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt.

Lendületet vett nyáron az európai újautó-piac, így az első félévben regisztrált visszafogott csökkenés után a január-augusztusi időszakban már több gépkocsi talált gazdára, mint 2006 azonos időszakában. Ez alól Németország kivételt jelent, de a magyarországi piacszűkülés tempója ezt is felülmúlja. Az Európai Unióban és az EFTA-hoz tartozó országokban 2,5%-kal több új autó kelt el augusztusban, mint tavaly ugyanekkor. Az átlagot a kelet-európai értékesítések javítják - közli a Napi Gazdaság.

A közösségi költségvetés következő években történő átalakításának egyik legfőbb vesztesei a tagállamok agrártermelői lehetnek, amennyiben az Európai Bizottság által a múlt héten megkezdett, de ténylegesen a 2008- 2009 folyamán zajló uniós költségvetési felülvizsgálat eredményeképpen a közvetlen agrárkifizetések átfogó csökkentéséről döntenének a tagállamok - írja a Világgazdaság. Egyes EU-tagországokban ugyanis a gazdaságok bevételének 50-80 százaléka származik ilyen forrásból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 05:24
×
×
×
×