eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Átvizsgálják a "tönkremenetel határán" lévő Margit hidat - képgaléria

Átvizsgálják a Margit híd betonelemeit a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai, miután hétfőn több kisebb betondarab esett le a hídról az úttestre. A veszélyesen meglazult darabokat akkor a tűzoltók távolították el.

A Fővárosi Közterület-fenntartó helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta: a munkálatokat szerda este 10 órától kezdik a budai hídfőnél.

Horváth László hozzátette: a vállalat szakértői az alsó- és a felsőrakparton dolgoznak majd, emiatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani az Árpád fejedelem úton.

Mindennap ellenőrzik

Hétfőn a Margit híd budai hídfőjénél betondarabok - kavics méretűtől a több mint egy kilogrammosig - estek a felső rakpartra a dél oldali járdaszegélyből - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője.

A hidat mindennap ellenőrzik, és az idén már tartottak olyan vizsgálatot, amelynek során eltávolították a laza darabokat, a hétfőihez hasonló eset azonban nem egyedi - tette hozzá a szakember.

A tönkremenetel határán

"A teljes betonszerkezet a tönkremenetel határán van, ezért is kell felújítani. Ez van a tervekben, de a tervek engedélyezett formában a jövő év végén állnak majd rendelkezésre" - mondta Ullrich András.

A Margit hidat 1978-ban újították fel, azóta folyamatosan javítgatják. Elkészült a teljes rekonstrukciós terv is, de a felújítást legkorábban csak az év végén kezdhetik el, mert meg kell várni, hogy elkészüljön az M0-ás híd és a most lezárt Szabadság híd.

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×