eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A frakcióvezetőkkel egyeztet a jövő héten az államfő

Valószínűleg a jövő héten egyeztetnek a parlamenti pártok az államfővel - tudta meg az InfoRádió. A Köztársasági Elnök még szombaton, egy lapinterjúban jelezte: a költségvetési szabályok megújítását, azok betartását felügyelő és kikényszerítő szervet szeretne létrehozni. A pártok már jelezték: készek az egyeztetésre.

A frakcióvezetőket várja a Sándor-palotába az államfő - tudta meg az Inforádió a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai Elemző Főosztályának vezetőjétől.

Kumin Ferenc elmondta: az időpontról még tartanak az egyeztetések, azt azonban valószínűnek nevezte, hogy a jövő hét folyamán ülnek le tárgyalni.

Sólyom László elnök a szombati Magyar Hirlapban megjelent interjújában közölte: alkotmányos keretek közé szeretné szorítani a költségvetést.

Azaz nem csak a szabályokat újítaná meg, hanem egy oylan testületet is életre hívna, amely ellenőrzi és kikényszeríti a költségvetésben foglaltakat.

Az államfő szerint erre most az ellenzéknél és a kormányoldalon is van hajlandóság. Mint fogalmazott: a törékeny konszenzust szeretné kihasználni, amikor egy asztalhoz ültetné a pártok képviselőit.

Sólyom László fllhívta arra is a fegyelmet, hogy az elnök nem békebíró, vagy közvetítő a pártok között, de a szabályozott költségvetést az ország jövője szempontjából fontosnak tartja.

Szerinte így lehet megoldani a túlköltekezés jelentette gondot. A parlamenti pártok már jelezték, készek az egyeztetésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×