eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Bogsch Erik: A kitüntetés a cégnek szól

A gyógyszergyártók azt remélik, hogy szeptemberben már egyeztethetnek az egészségügyi tárcával a gyógyszergazdaságossági törvény megváltoztatásáról - mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Bogsch Erik azután adott interjút az InfoRádiónak, hogy átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét.

Azon szerencsések közé tartozom, akik kitüntetést kaptak, de itt is szeretném hangsúlyozni, hogy ez a kitüntetés a cégnek, a cég eredményeinek szól - mondta az InfoRádiónak a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Bogsch Erik közölte: az elmúlt időszakban a Richter nagyon sokat lépett előre a versenyképesség, és eredményeket ért el a kutatási-fejlesztés terén, valamint folytatta a terjeszkedést a régióban.

A vezérigazgató hozzátette: a kormány intézkedései komoly gondot okoznak a cégnek, amely azonban - jövője érdekében - nem csökkentheti a kutatásra és fejlesztésre szánt összegeket, és folytatnia kell hálózata erősítését.

(A tavaly novemberben elfogadott gyógyszergazdaságossági törvény értelmében a gyártóknak a közfinanszírozott készítményeik termelői árára eső éves tb-támogatás 12 százalékát be kell fizetniük a gyógyszerkasszába; az orvoslátogatók után pedig fejenként ötmillió forintot kell befizetniük.)

A Richter Gedeon Nyrt. nyeresége az első félévben 44 százalékkal csökkent az elmúlt év azonos időszakához képest. A cég csökkentette magyarországi árait, amelyek alacsonyabbak, mint az exportárak - mondta a gyógyszergyártó vezérigazgatója.

Bogsch Erik közölte: várják az Alkotmánybíróság döntését a gyógyszergazdaságossági törvénnyel kapcsolatban, emellett több javaslatot is tettek a jelenlegi gyógyszerpiaci helyzet megváltoztatására.

A javaslatokról már kezdeményeztek tárgyalásokat az egészségügyi tárca vezetőjével, Horváth Ágnes azonban egyelőre nem reagált a megkeresésükre - fűzte hozzá a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×