eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Kigyulladt egy bozótos Veszprém és Tapolca között

Kigyulladt egy bozótos, erdős terület vasárnap délután Nemesvámos határában, a Veszprém és Tapolca közötti főút mentén. Közben a Természetvédelmi Világalap azzal a kéréssel fordult az Európai Unióhoz, hogy az egy szabályozással minden tagállamban tiltsa meg a leégett erdők területének beépítését.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a nagy füst egyelőre nem veszélyezteti a forgalmat Nemesvámos határában, ahol kigyulladt egy bozótos.

Közben a Természetvédelmi Világalap közölte: az Európai Uniónak olyan szabályozást kellene alkotnia, amelynek értelmében minden tagállamban megtiltanák a leégett erdők területének beépítését.

Nina Griesshammer, a nemzetközi környezetvédő szervezet szakértője azt mondta: a tüzek jelentős részét gyújtogatók okozzák, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy telekspekulánsok akarják megszerezni a leégett területeket.

A szakértő hozzátette: ha megtiltanák a felperzselt földek helyének beépítését, akkor több ezer hektár erdőt meg lehetne menteni.

Korábban az olasz és a spanyol hatóságok is azt közölték: egyre valószínűbb, hogy gyújtogatás okozta az erdő- és bozóttüzek nagy részét a két országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×