eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Mennyire becsületesek a magyarok?

A Budapesten élők jóval becsületesebbek, mint a holland, a portugál vagy a román főváros lakói, de a szlovénokban és a kanadaiakban mégis jobban meg lehet bízni - derül ki a Reader's Digest magazin 32 országban elvégzett kutatásából.

A Reader's Digest azt vizsgálta 32 nagyvárosban világszerte, hogy melyiknek a lakói a legbecsületesebbek - mondta Zsámboki Péter. A magyar kiadás főszerkesztője kifejtette, hogy egy nyüzsgő utcán "veszítettek el" 30 középkategóriás mobiltelefont, amelyet azután felhívtak, és ha valaki felvette, megkérdezték tőle, hajlandó-e visszaadni a mobilt.

A Budapesten elveszített 30-ból 23 telefont kaptak vissza a magazin munkatársai - közölte Zsámboki Péter. Hozzátette: azok, akik fogadták a hívást, valamennyien visszaadták a telefont.

Ezzel az eredménnyel Budapest a 8-13. helyen áll, holtversenyben Prága, Varsó, Zágráb, Helsinki és Auckland lakóival - emelte ki a főszerkesztő.

A legbecsületesebbnek a szlovén főváros lakói bizonyultak: a 30-ból 29-en voltak készek visszaszolgáltatni a készüléket jogos tulajdonosának Ljubljanában, de a torontóiak, a szöuliak és a stockholmiak is tisztességesen viselkedtek - mondta el Zsámboki Péter. Hozzátette: a sor végén Amszterdam, Bukarest, Hongkong és Kuala Lumpur szerepel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×