eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Forradalmi áttörés a melltartó-méretezésben

Melltartó-méretezési forradalom előtt áll Kína. A hongkongi egyetem egy csoportja elhatározta, hogy új rendszert állít fel a női alsóneműk számozásában, a jelenlegi ugyanis szerintük nem elég alapos.

A jelenlegi melltartó-méretezési módot csaknem 70 éve használják a divatvilágban. Ez egy számból áll, amely a törzs mell alatti kerületére utal, valamint egy betűből, amely a melltartó kosarának nagyságára. A 70A-s melltartót általában a fiatal lányok használják, míg a felnőtt nők 75B-set vagy 80C-set hordanak.

A kínaiak szerint azonban a méretezés nem elég alapos, ennek köszönhetően pedig nők sokasága visel a méretének nem megfelelő alsóneműt.

Õk az eddiginél sokkal alaposabb képet próbálnak adni a mellről és a melltartóról a méretezéssel. Ehhez nem kis kutatómunkát végeztek: 456 kínai nő mellét vizsgálták meg háromdimenziós képalkotó berendezések segítségével.

Ezután mintegy nyolc szempont alapján hoztak létre egy mintegy százfokozatú skálát. A szempontok között szerepel a mell alsó, oldalsó vagy felső részének formája, az egészének alakja vagy iránya.

Mint mondják, ez az első olyan méretezés, amely a mell teljes feltérképezésén alapul. A kínaiak azt remélik, hogy újításukat az egész világ alkalmazza majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×