eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Mikola szerint a kormány javaslata életképtelen

A Fidesz szerint ebben a formában életképtelen a kormány által meghirdetett új egészségbiztosítási modell. Mikola István, a párt egészségpolitikusa hangúlyozta: a koalíció ezzel a lépéssel az egészségbiztosítási piac teljes liberalizációját készíti elő.

A Fidesz várja a több-biztosítós modell bevezetésére vonatkozó elemzéseket és hatástanulmányokat, mert ebben a formájában a kormánypártok által kidolgozott modell életképtelen - mondta Mikola István, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke.

A politikus hozzátette, hogy Európában sehol nem működik ilyen rendszer.

A kormány tervei szerint 5-7, a magántulajdont beengedő, regionálisan működő társaság jönne létre.

Mikola István szerint a magánbiztosítók csak akkor fektetnének be ilyen társaságokba, ha azok irányítását is átvehetnék.

A Fidesz egészségpolitikusa hangsúlyozta: a kormány ezzel a lépésével is csak az egészségbiztosítási piac teljes liberalizációját készíti elő.

A képviselő kitért arra is, hogy a kormány kommunikációs offenzívát indít a nyáron a több-biztosítós modell bevezetésének népszerűsítésére. Ezt a politikus szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője már meg is kezdte.

Gyurcsány Ferenc a Heim Pál kórházban tett látogatásakor azt mondta, hogy az építkező egészségügyet kell a középpontba állítani a mindennapokban költekező egészségügy helyett. Lendvai Ildikó pedig az egészségüggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem lesz járulékemelés.

Mikola István szerint az egészségügyre mindenkor költeni kell, a több-biztosítós modell bevezetése miatt pedig járulékemelés is lesz.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Bár sokak számára meglepően hathat, a legendás orosz Kalasnyikov messze nem csak gépkarabélyokat jelölhet. A fegyvercsaládról szóló cikksorozatunkban foglalkoztunk már a szovjet érában gyártott „klasszikusokkal”, az orosz újragondolásokkal, és a más országok által használt kópiák egy részével is, most pedig górcső alá vesszük a széria egyéb variánsait, hiszen Mihail Kalasnyikov dizájnja a géppuskáktól a sörétes puskákig számtalan fegyverben megtalálható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×