eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Így épül a 4-es metró - képgalériák

A metróépítés során számtalan probléma merült fel, amint azt a legújabb metróbiztosi jelentés is tartalmazza - mondta Demszky Gábor. A főpolgármester hozzátette, hogy ez szerinte hozzátartozik a normális munkamenethez egy ekkora beruházás esetén. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy elkészül a metró uniós támogatási kérelme.

Egy ekkora beruházás esetén természetes, hogy számtalan probléma merül fel - mondta Demszky Gábor a 4-es metró kelenföldi indítóállomásánál. A főpolgármester kiemelte: az esetleg felmerülő problémákat minden esetben rendezik a kivitelezővel.

Demszky Gábor szerint a módosított ütemtervnek megfelelően épül a 4-es metró. A szabaddemokrata politikus kifejtette, hogy az egyik alagút fúrása 182, a másik pedig 129 méternél tart, és a 4-es metró alagútja szeptember végére éri el a Tétényi úti állomást.

A korábbi közlés szerint az alagútnak szeptember elejére kellett volna eddig a szakaszig elkészülnie, vagyis már az első állomásnál néhány hetes késést szenved az alagútépítés.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy június végére elkészül az Európai Unióhoz beadandó támogatási kérelem, amelyről

<

Alagút (fotó: BKV Zrt.) (képgaléria)

júliusban előbb a kormány, majd Brüsszel dönt. Hozzátette, hogy június közepe óta már mind a 10 állomásnak megvan az építési engedélye. -

Becker László metróbiztos hétfőn nyilvánosságra került jelentésében az szerepel, hogy a 4-es metró építésénél jelentős többletköltségekre és további késedelemre kell számítani.

Az InfoRádió birtokába került dokumentum a munkálatok elhúzódásának okaként az engedélyező közlekedési hatóság túlterheltségét és a tervezettnél több közműkiváltást nevezi meg, de további többletmunkát okoz néhány érintett épületnek a vártnál rosszabb állapota, valamint a régészeti feltárás is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×