eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Zsanett-ügy: ellentmondó értékelés az ügyvédektől

Egyre kuszább az úgynevezett Zsanett-ügy. A 21 éves lány azt állítja, hogy néhány hete Budapesten, a Múzeum körút közelében rendőrök erőszakolták meg. Ügyvédje szerint a sértett és a gyanúsítottak szembesítése is a lány állítását igazolja. A rendőrök ügyvédje azonban úgy véli: a DNS-vizsgálat és az orvosszakértői vélemény is a rendőrök igazát bizonyítja.

Magyar György, a rendőrök jogi képviselője az InfoRádióban azt mondta: sem a rendőrök, sem pedig a feljelentő lány ruháján nem találtak olyan anyagmaradványokat, amely erőszakra utalna.

Az ügyvéd a vizsgálatokról nem árult el részleteket, csupán annyit mondott: az orvosszakértői vélemény konklúziója sem támasztja alá Zsanett állításait.

Egyes hírek szerint a lány sérülései nem akkor keletkeztek, amikor azt állítja. Ezzel kapcsolatban Magyar György azt a választ adta, hogy "az információk valósnak tűnnek".

A rendőröket hétfőn kiengedték az előzetes letartóztatásból, a büntetőeljárás azonban folytatódik ellenük.

Hétfőn szembesítették az öt gyanúsítottat a 21 éves lánnyal, akinek az ügyvédje tanulságosnak nevezte ezt a találkozót. Tuza Péter korrekt eljárásnak tartja a rendőrök szabadlábra helyezését, mert a nyomozást már nem hátráltatják.

A szembesítés kapcsán elmondta, hogy egyetlen kérdésére sem válaszoltak a gyanúsítottak.

Azzal egyetért, hogy joguk van a vallomástétel megtagadására, azt azonban furcsállta, hogy miután az egyik rendőr három mondatot szólt, ügyvédje a következőket nyilatkozta: védencem nem kíván a továbbiakban vallomást tenni, a korábbi vallomását fenntartja, nem szeretne ellentmondásba kerülni.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×