eur:
394.81
usd:
356.5
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Nem ígér Kánaánt a leendő miniszter

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter-jelölt nem akar radikális változtatásokat sem az önkormányzatok, sem a fejlesztéspolitika területén. Bajnai Gordon a Parlament Európai Ügyek Bizottságának ülésén kiemelte: nem ígér Kánaánt, mivel a források végesek.

A régiók eltérő fejlettsége az ágazat legnagyobb problémája - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter-jelölt a Parlament Európai Ügyek Bizottságának ülésén.

Bajnai Gordon hozzátette: meg kell akadályozni, hogy a különbségek tovább nőjenek a régiók között. A politikus kiemelte, hogy nem ágazati miniszter lesz, hiszen a fejlesztéspolitika sok tárcát érint, ezért is ragaszkodik ahhoz, hogy a fejlesztéspolitikába továbbra is beleszólása legyen a Nemzeti Fejlesztési ügynökség elnökeként. Bajnai Gordon szerint Nyugat-Európában bevett szokás, hogy a két területet egy ember felügyeli.

A miniszter-jelölt közölte, hogy nem akar radikális változásokat sem az önkormányzatok, sem a fejlesztéspolitika területén, valamint és személycseréket sem kíván végrehajtani.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: nem ígér Kánaánt, ugyanis a források végesek, de kiemelt fontosságú a panelprogramok továbbvitele.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter-jelölt kifejtette: nem tart attól, hogy nem tud majd együttműködni a nagy részben ellenzéki vezetésű megyékkel és településekkel, ugyanis megegyezési kényszer van.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×