eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Kártérítést követel a pénzszállító elleni támadás korábbi gyanúsítottja

Egymillió forintos kártérítést kér a rendőrségtől az a fiatalember, akit még március végén vett őrizetbe a rendőrség: azzal gyanúsították, hogy márciusban részt vett egy pénzszállító autó elleni rablási kísérletben az M1-es autópályán. Azóta kiderült, a rendőrök nem a valódi tetteseket fogták el, őket még mindig keresik.

Az M1-es autópályán március 22-én hajnalban ismeretlen tettesek megtámadtak egy pénzszállító autót. Az adatok szerint egy símaszkos férfi az autó tetőablakából több lövést adott le a pénzszállítóra.

Az egyik őr viszonozta a lövéseket, közben társa értesítette a rendőröket, akik a lövöldözés után nem sokkal elfogtak két férfit, majd meggyanúsították őket a bűncselekmény elkövetésével.

Mivel azonban érdemi bizonyíték nem került elő a gyanúsítottak ellen, április elején a rendőrség szabadlábra helyezte őket.

Mások tették

Azóta már kiderült az is, hogy az elfogott két férfi nem gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, például azért sem, mert a testükön, a ruhájukon és a kocsijukban sem találtak lőpornyomokat.

Az egyik gyulai férfi védője szerint Csehországba indultak vásárolni, amikor a rendőrök elfogták őket.

Az is csak később a részletes vallomástételek után derült ki, hogy az elkövetők autója máshogy nézett ki, mint a biztonsági őrök által leírt kocsi. A fegyverek sem kerültek elő, pedig az autópályát több órára lezárták.

Kártérítést követel

Az egyik gyulai férfi most kártérítést kér a rendőrségtől. Ügyvédje, Szécsi István az InfoRádiónak azt mondta: igényüket egyelőre még nem nyújtották be, de körülbelül egymillió forint kártérítést kérnek.

Megkerestük a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, ahol annyit mondtak: ismeretlen tettes ellen továbbra is folytatják a nyomozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×