eur:
394.69
usd:
355.9
bux:
72955.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Hamarosan kapható lesz a füstmentes e-cigaretta

Hamarosan kapható lesz Magyarországon az e-cigaretta, amely a forgalmazó szerint kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos dohányzás. Dóczi Zsolt, az elektromos cigarettát forgalmazó cég médiamenedzsere elmondta: az e-cigaretta használatával a passzív dohányzás is megszűnik.

Az elektromos cigaretta egy akkumulátor segítségével a benne található nikotinoldatot hő és rezgés útján vízgőzzé alakítja át. Ebben a gőzben nincs kátrány, se szén-monoxid - mondta az InfoRádiónak az eszközt forgalmazó cég médiamenedzsere.

Dóczi Zsolt hozzáette: a cigaretta működési elve hasonló a hagyományoséhoz, így a dohányzás élménye is megegyezik az eredetivel.

Az elektromos cigarettából csak nikotin kerül a szervezetbe, kátrány nem, és megszűnik a passzív dohányzás, mert az eszköz nem füstöt, hanem gőzt bocsát ki.

Dóczi Zsolt hozzátette: az e-cigaretta használata egészségesebb, mint a hagyományos dohányzás, de senkinek sem javasolják, hogy nemdohányzóként rászokjon.

Háromféle elektromos cigaretta kerül majd forgalomba. A szivarméretű közel 20 ezer, a cigaretta méretű pedig csaknem 30 ezer forintba kerül majd, de piacra dobnak még egy úgynevezett miniszivart is.

Az elektromos cigarettában található nikotinkapszula ára, amely körülbelül három-öt doboz cigaretta nikotintartalmának felel meg, közel 800 forint lesz, így "egy doboznyi" elektronikus dohányzás 160 és 230 forint közötti összegbe kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 16:08
×
×
×
×