eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Orbán: az MSZP a felelős azért, hogy az idén nem vezették be az eurót

Orbán Viktor az MSZP-t tartja felelősnek azért, hogy az idén januárban Magyarország nem vezette be az eurót. A Fidesz elnöke erről a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban beszélt.

A politikus úgy fogalmazott, hogy "2002-ben a polgári kormány négyéves működését követően Magyarország (...) Európában elfogadott, Magyarországon még a szocialisták által is vallott közös reális célként tűzte ki, hogy 2007 januárjában a szlovénokkal együtt az Európai Unió közös pénzéhez, az euróhoz csatlakozunk. Ha a polgári kormány elég ügyesen kampányolt volna ahhoz, hogy megtarthassa az emberek bizalmát 2002 után, akkor (...) Magyarország a szlovénokkal együtt elsőként bent lenne az euroövezetben".

Orbán Viktor közölte: "ezt a történelmi esélyt elszalasztottuk, és ebben a kizárólagos felelősség szerintem a Magyar Szocialista Pártot terheli".

Orbán Viktor gyávaságnak tartja, hogy a mai politika nem mutat fel közös célokat az állampolgárok előtt.

A Fidesz elnöke nemzetegyesítő célnak nevezte a családok támogatását, a népegészségügyet, vagy azt, hogy mindenki meg tudjon élni a munkájából, ha dolgozni akar.

A politikus kijelentette: a politikai osztály hibája, hogy lehangoló az életminőség, csökken a népesség, sokan elszegényedtek.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×