eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A sok gyermek gazdagít

Nem feltétlenül jelent szegénységet Magyarországon a több gyermek vállalása, sőt, egy testvérek között felnövő gyermek élete kifejezetten gazdagabb, mint egyke társáé - állítja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese.

Morvainé Bajai Zsuzsanna azonban hozzáteszi: az állam sosem tehet úgy a gyermekes családokkal, mintha jótékonykodna velük, amikor egy kétgyermekes család is nettó adóbefizető.

Az elnökhelyettes kifejezetten károsnak tartja, ha a média folyton azt sugallja, hogy a sokgyermekesek elszegényednek.

Közölte: akiknek van munkájuk, azok meg tudják oldani a gyermekek felnevelését, igaz, kevesebb pénzből, mint amennyiből például egy hivatásos szülő neveli a gyermekeket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy számos előnyt jelent a nagy család. Az ebben felnövő gyermekek szerinte sokkal életképesebbek.

Nem válnak munkanélkülivé, mert tudják, hogy el kell tartaniuk magukat, és zsebpénzért sem tartják a markukat, hanem úgy tanulnak, hogy ösztöndíjat kapjanak. Mint mondta, a családok nemhogy elszegényednének, inkább gazdagodik az életük, ha sok gyermekkel élnek együtt.

Bár, mint mondta, minden ember legszemélyesebb magánügye, hogy vállal-e gyermeket vagy sem, az állam azonban nem fordíthat hátat a gyermekeket nevelőknek.

Szerinte, aki a születendő gyermekek számának növelését nem tekinti elsődleges prioritásnak, és nem ad hozzá támogatást, az az ország tönkretételén dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×